September

Na een hele stille zomer, zonder activiteiten, zonder elkaar te kunnen ontmoeten starten we in september het nieuwe verenigingsjaar 2020-2021.
De bijeenkomsten vinden plaats in de Maranathakerk, Molenvlietbaan 10.
Het aantal beschikbare plaatsen is 60 rekeninghoudend met de anderhalve meter norm. Dat betekent dat je je voor een lezing op moet geven, anders dan in het verleden. Alle informatie vind je in het Maandbericht van september. Geen lid en belangstelling? Neem contact op met de ledenadministratie.
Hier het overzicht van alle bijeenkomsten tot en met december.

Donderdag 10 september

‘Het kloosterleven’ door Jan Uittenbroek
14.00 tot 16.00 uur Maranathakerk

lees meer

Wat is het uitgangspunt van deze leefregels? Hoe kan het dat deze ‘Regel’ het zo lang heeft uitgehouden? Wat kun je er nu van leren, ook als je niet in een klooster woont?

Woerdenaar Jan Uittenbroek  bezoekt  regelmatig kloosters, zowel in België als in Nederland. In de kloosters is hij in aanraking gekomen met de inspirerende ‘Regel’ van Benedictus van Nursia, die leefde in de 6e eeuw. Hij is de stichter van de Benedictijner orde en is een grote inspirator geweest voor het kloosterleven. Veel kloosterlingen leven nu nog steeds volgens deze leidraad.

In deze lezing probeer ik aan te geven wat de oude Benedictijnse Wijsheid inhoudt en ook voor ons in de 21e eeuw kan betekenen op het gebied van zingeving voor je leven en je dagelijkse werkzaamheden. Ik geef boekentips voor belangstellenden die er meer over willen lezen.

Zie ook: www.benedictijnsewijsheid.nl 

Vrijdag 11 september

Bezoek Touwmuseum, Reijersteeg 4 Oudewater

meer informatie

Rondleiding € 25,- per uur tot 7 personen in verband met 1,5 meter afstand /meerdere rondleidingen op die dag mogelijk. (Prijs is exclusief de entreekaart).

Verzamelen in 09.15 uur stationshal Woerden, definitieve tijdstip afhankelijk van opties museum (aanmelden zie ‘excursies’)

Het Touwmuseum. Oudewater

Dit sfeervolle museum was voorheen een echte baanschuur waar hennep, garens, sleden en spintollen werden opgeslagen en nu opnieuw te bewonderen zijn. De baanschuur waarin het museum is gevestigd is de laatste die – hoewel gerestaureerd – in originele staat te zien is. De boeren rondom Oudewater in de Krimpener-, Lopiker- en Snelrewaard verbouwden de vezelhennep die in Oudewater tot touw werd geslagen. Hier werden onder meer scheepstouw, visnetten en zeildoek van gemaakt waar veel vraag naar was in de 17e eeuw. Halverwege de zestiende eeuw werd door Gijsbert van der Lee de touwfabriek in Oudewater opgericht. Deze fabriek is nog altijd in bedrijf. Doordat Oudewaters touw van de hoogste kwaliteit was, bestond er veel vraag naar en kende Oudewater voor een lange periode een grote welvaart. 


Aanmelden voor excursie incl. rondleiding + of je met auto, fiets of OV wilt gaan vóór 28 augustus.
Voor contactpersonen zie het Maandbericht van september. Ben je geen lid, neem dan contact op met de ledenadministratie voor meer informatie

Donderdag 17 september

Samen wandelen. We blijven dicht bij huis en lopen een “rondje Linschoter Bos”. In verband met de coronamaatregelen is het nodig je op te geven. Mocht de groep deelnemers te groot worden, dan kunnen splitsen en in twee groepen gaan wandelen.