November

Het programma voor de bijeenkomsten en lezingen van januari tot en met mei is uit. U vindt het als bijlage in het Maandbericht van november en u kunt het hieronder openen:

Alle bijeenkomsten vinden plaats in de Maranathakerk, Molenvlietbaan 10.
Het aantal beschikbare plaatsen is 60 rekeninghoudend met de anderhalve meter norm. Dat betekent dat je je voor een lezing op moet geven, anders dan in het verleden. Alle informatie vind je in het Maandbericht van november. Geen lid en belangstelling? Neem contact op met de ledenadministratie.

In verband met de coronamaatregelen zijn de 5 km- en de 10 km-wandelingen voorlopig opgeschort.
Houd de email in de gaten voor informatie.
Voor het coronaprotocol bij onze lezingen.

donderdag 5 november

“Verliefd, verloofd, getrouwd” Lezing door Ina Timmer (30 jaar Ambtenaar Burgerlijke Stand en 3000 huwelijken voltrokken) en Arie Niks (studie kunstgeschiedenis) over de geschiedenis van verbintenissen. 14.00 – 16.00 uur

Lees meer

30 jaar ambtenaar burgerlijke stand en 3.000 huwelijken voltrokken!
In haar lezing – die zij al op vele plaatsen heeft gehouden neemt Ina Timmer u humorvol en ontspannend mee (aan de hand van een powerpointpresentatie met 150 lichtbeelden) door de geschiedenis van verbintenissen. Wat heeft Karel de Grote ermee van doen? En wat heeft een vroegere paus voor invloed gehad? Allerlei wetenswaardigheden komen aan de orde. Kleding, koppelen, huwelijksbootje, bruidstaart, enz. Ook vertelt zij over haar ervaringen
met de gelukkigste dag van ruim 3.000 paren.
Ina geeft haar lezingen zowel overdag als ’s avonds. De opzet van de lezingen
is zodanig dat via interactie vragen worden gesteld aan de zaal, maar dat
er ook ruimte is voor vragen door de bezoekers zelf. Uitgangspunt is dat de
toehoorders er wat van op moeten kunnen steken, maar ook een ontspannend
aantal uurtjes hebben.
De lezingen duren 2 x 3 kwartier met een korte pauze. Ze is tot deze lezing
gekomen omdat haar enkele jaren geleden is gevraagd een inwerkboek te
maken voor nieuwe ambtenaren van de Burgerlijke Stand. De voorbereidingstijd
voor deze lezing was ruim 2 jaar, maar telkens wordt ze aangepast
als er weer nieuw materiaal is verkregen.

dinsdag 24 november

Lezing door het Beweegteam Woerden.
Van 14.00 – 16.00 uur.

Lees meer

Valpreventieprogramma In Balans (65+) ‘In Balans’ is bedoeld voor mensen die 65 jaar of ouder zijn, nog zelfstandig wonen en zich onzeker voelen tijdens het lopen, bang zijn om te vallen en/of al vaker zijn gevallen. Door het programma krijgen senioren meer zelfvertrouwen en staan ze steviger op hun benen. Ook hebben zij minder kans om te vallen.
Het programma is gebaseerd op een bewegingsleer met aandacht voor balans, het contact met de grond en het verplaatsen van het lichaamsgewicht. Leren hoe te vallen, hoort niet bij de training ; leren om in balans te blijven en steviger op de benen te staan horen wél bij het programma In Balans. In Balans wordt georganiseerd door Beweegteam Woerden, Fysiotherapeuten Maatschap Woerden en Fysio-Aktief.
De opbouw van het In Balans-programma is als volgt. De cursus start met
een informatiebijeenkomst. Bij de informatiebijeenkomst wordt een voorlichting over het programma gegeven. De informatiebijeenkomst is kosteloos, als u besluit zich in te schrijven voor de cursus dan betaalt u daarvoor een eigen bijdrage van 75 euro.
Na de voorlichtingsbijeenkomst starten de eerste trainingen die worden begeleid door ervaren fysiotherapeuten. De trainingen zullen dertien weken duren, twee maal per week. Tijdens deze 13 weken leert u steviger op uw benen
te staan en in balans te blijven. U ontwikkelt sterkere benen en verbetert uw
evenwichtsgevoel. Na afloop van de trainingen kunt u nog gezellig een kop
koffie of thee drinken.
‘Woerden in Balans’ is bekroond met subsidie!
Het succesvolle programma is inmiddels beloond met ‘Sportimpuls’, een
subsidie via ZonMw. Dankzij de Sportimpuls zijn er middelen om uit te breiden
naar andere wijken en dorpen en meer zorgverleners op te leiden om zo
het valrisico binnen de gemeente Woerden te verlagen.

woensdag 2 december

Lezing door Onno Kleyn.
Van 14.00 – 16.00 uur.

Lees meer

Culinair journalist Onno Kleyn zal voor ons twee lezingen geven over de
volgende onderwerpen:
Vrouwen en mannen in de keuken
Het uiterlijk van eten door de eeuwen heen.

Op de website van Onno Kleyn (www.onnokleyn.nl) stelt Onno Kleyn, culinair
journalist en docent opleidingen en cursussen, zich als volgt voor:
“Schrijven over smaak, over eten en wijn is mijn beroep, mijn lust en mijn leven. Ik heb vaste rubrieken in de Volkskrant, schrijf voor verschillende
magazines en andere opdrachtgevers en heb meer dan 40 boeken op mijn
naam staan. Op deze site vind je mijn heerlijkste recepten.
Sinds 2010 leid ik schrijvers, sommeliers, lekkerbekkende amateurs, communicatiemensen, wetenschappers en bloggers op om (nog beter) te schrijven over eten en wijn, bij mijn Academie Culinair/Wijnschrijven. Geïnteresseerd? Op 28 september start er weer een cursus. Of kom naar de workshops Kookboek Maken (1 november) of Inspiratie en Research (22 november)! Natuurlijk kun je mijn boeken in de boekwinkel aanschaffen, maar ik verkoop ze ook zelf in mijn webwinkeltje. Dan krijg je ze met handtekening en opdracht!”