April

maandag 4 april
Uurtje/5 km wandelen. Verzamelen 10.00 uur, bij restaurant Edge aan de Cattenbroekerplas.

woensdag 13 april
Presentatie over het werk van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij.
Maranathakerk, 14.00-16.00 uur
website KNRM

Lees meer over de lezing KNRM

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) redt en helpt mensen in nood op het water. Snel, professioneel en kosteloos. Professionele vrijwilligers zijn 24 uur per dag inzetbaar. De KNRM wordt uitsluitend door vrijwillige bijdragen in stand gehouden, zonder overheidssubsidie.
Met regelmaat verzorgt de KNRM lezingen voor groepen van dertig personen of meer. Het programma bestaat uit een korte inleiding over het werk van de KNRM, vertoning van een film en gelegenheid tot het stellen van vragen of het aangaan van een discussie.

Dit algemene lezingenprogramma heeft de bedoeling om mensen, die weinig of niets over de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij weten, uit te leggen hoe de reddingmaatschappij in elkaar zit en hoe ze het reddingwerk op zee doen.
Ook is het mogelijk een meer specialistisch programma te verzorgen. Zo kan voor EHBO-groepen een lezing over onderkoeling worden gehouden.
In het kader van het preventieprogramma Zeevast zijn voor watersportvereni-gingen lezingen over veilig varen, onderkoeling en het voorkomen van
ongevallen beschikbaar.

De KNRM kan als fondsenwervende stichting geen rekeningen sturen. Wel vragen ze een onkosten- en reiskostenvergoeding als tegenprestatie voor de lezing. Boven deze kostendekking vraagt de KNRM de organiserende club een gift te doen voor het reddingwerk. Het publiek kan een donatie doen in het bun-kerbootje. Het meest blij is de KNRM met aanmelding van nieuwe “Redders
aan de wal”, de benaming van de donateurs van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij.

zondag 17 april
Koffiedrinken bij De Pompier, 11.30 uur

woensdag 20 april
Excursie GeKOEsterd, Stadsmuseum. Aanmelden voor 12 april. Zie Maandbericht april

Op dit moment kun je in Woerden niet om de koeien heen! Er is de dubbeltentoonstelling ‘GeKOEsterd’ te zien. In het museumgebouw vind je koeien in schilderijen en beelden vanaf de 17de eeuw tot nu. In de gratis toegankelijke pop-up expositie aan Rijnstraat 35-37 dompel je je onder in de beleving van de ‘Koeiemart’.
https://www.youtube.com/watch?v=wlJaFnem_MU

dinsdag 26 april
Marlen Visser, auteur en schrijfcoach,: een kijkje achter de schermen van de uitgevers– en boekenwereld.
Maranathakerk, 14.00-16.00 uur

lees meer

Is debuteren als schrijver in deze tijd nog wel mogelijk?
Een kijkje achter de schermen van de uitgevers- en boekenwereld
In Nederland zeggen 1 miljoen mensen ooit een boek te willen schrijven. 60.000 Nederlanders maken er serieus werk van. Maar slechts een handjevol mensen per jaar vindt een gevestigde uitgever.
Daarbij zijn er steeds minder mensen die boeken lezen en steeds meer mensen die schrijven.
Heeft het nog zin om een boek te schrijven als de kans om een uitgever te vinden zo klein is? En zijn er ook andere wegen om je boek in handen te krijgen?
Marlen Visser, auteur en schrijfcoach, neemt je mee in de wereld van schrijvers, uitgevers en de boekenhandel.
Na diverse afwijzingen van haar debuutthriller (in 2014) heeft ze uiteindelijk op eigen kracht een contract bemachtigd bij Prometheus, de uitgever van Simone van der Vlugt en Griet op de Beeck.

vrijdag 29 april
Soos ochtend bij OOK, Rijnstraat, 10.30 uur