Mei 2022

In het meinummer van het Maandbericht staat -in zwart/wit- de quiz “Herkent u deze bloemen?”. Op onze site staan ze ook en nu in KLEUR. Direct naar de quiz, klik hMei Bloemen Quizier of scroll naar het volgende bericht.

Maandag 2 mei
Uurtje/5 km wandelen. Verzamelen 10.00 uur, Aldi, Staatsliedenkwartier.

Dinsdag 3 mei
Samen wandelen, Groenewissel Driebergen-Zeist (11km).
Verzamelen 09.20 uur station, centrumzijde. Voor een impressie klik hier

Zondag 8 mei
Koffiedrinken bij De Pompier, 11.30 uur

Woensdag 11 mei
Slotmiddag. Het verhaal achter Soldaat van Oranje-De musical,
door Harry de Bruin
14.00 uur, Maranathakerk

Lees meer

TheaterHangaar, een vliegtuighangaar op voormalig militair vliegkamp Valkenburg in Katwijk, trekt al ruim 10 jaar iedere avond volle zalen met Soldaat van Oranje – De Musical. Harry de Bruin (directeur) vertelt in deze bijeenkomst
hoe deze ‘oude, vieze en stinkende bende’ werd omgebouwd tot een unieke en moderne theaterlocatie. Hij laat zien hoe je met een relatief kleine investering en beperkte middelen, op een creatieve manier een theater en evenementenlocatie kan neerzetten op een plek, die daar in eerste instantie niet voor bedoeld is. Met vallen en opstaan en een aantal grote tegenslagen ontvangt het theater na ruim 10 jaar nog dagelijks gemiddeld 1100 bezoekers en zijn er gemiddeld twee tot drie keer per maand grote congressen en productpresentaties.

Donderdag 19 mei
Calder Now; Kunsthal Rotterdam,
aanmelden vóór 29 april 2022 zie Maandbericht mei
museumsite

Over deze tentoonstelling

Calder Now! Een zinnenprikkelende tentoonstelling over de invloed van
Alexander Calder op de hedendaagse kunst. Wonderlijke installaties die de
zwaartekracht tarten, sculpturen die leiden tot verbluffende optische ervaringen en werken die alle zintuigen aanspreken. ‘Calder Now’ toont ruim twintig sculpturen van Alexander Calder, naast werken van tien toonaangevende hedendaagse kunstenaars: Olafur Eliasson, Žilvinas Kempinas, Simone Leigh, Ernesto Neto, Carsten Nicolai, Roman Signer, Aki Sasamoto, Monika Sosnowska, Sarah Sze en Rirkrit Tiravanija. Een groot deel van de sculpturen en installaties is voor de eerste keer in Nederland te zien.

Vrijdag 27 mei
Soosochtend bij OOK, Rijnstraat, 10.30 uur

Maandag 30 mei
Uurtje/5 km wandelen. Verzamelen 10.00 uur, station centrum zijde