September 2023

Maandag 4 september
Uurtje/5km wandelen. Startpunt Aldi in het Staatsliedenkwartier 10.00 uur

Woensdag 6 september
Lunchen bij Brownies&downieS, Kazerne 3, 12.00 uur
Opgeven noodzakelijk, zie Maandbericht september

Donderdag 7 september
Gerda Blees: Romans maken – een methode
Maranathakerk  14.00 uur tot 16.00 uur.

Lees meer

Hoe maak je een roman? Dat is voor elke schrijver anders. Tijdens deze lezing doet schrijver Gerda Blees uit de doeken hoe ze haar debuutroman Wij zijn licht heeft geschreven. Ze leest fragmenten voor van eerdere versies en laat haar schrijfschema’s zien. Ook geeft ze een inkijkje in het schrijfproces van haar tweede roman, die ze in het najaar van 2023 hoopt te voltooien.

Zondag 10 september
Koffiedrinken bij De Pompier, 11.30 uur

Dinsdag 12 september
Excursie:Museum Gouda, Hoge Luchten, met schatten uit het Rijks.
Opgeven noodzakelijk, zie Maandbericht september

Dinsdag 19 september
Samen wandelen: Van Station Maarssen naar Station Vleuten (10 km)
Verzamelen: 9.20 uur, de trein van 9.25 uur.

Dinsdag 26 september
Elena Bronnikova: Wat bezielt de Russen
Maranathakerk  14.00 uur tot 16.00 uur.

Lees meer

Er is al bijna één jaar voorbij van een Russische militaire invasie in Oekraïne, genaamd “Een speciale militaire operatie”. Het is een gruwelijke oorlog geworden. Elke dag volgen miljoenen mensen wereldwijd het nieuws uit Oekraïne op de voet. Angst, boosheid, verdriet heeft deze oorlog met zich meegebracht. Mensen vragen zich verbaasd af:  wat bezielt de Russen? Wat is er gebeurd met de Russische maatschappij? Hoe kunnen ze deze oorlog voeren en  rechtvaardigen? Dezelfde vragen heb ik – een Russin die al lang in Nederland woont – ook aan mij zelf gesteld. De antwoorden zocht ik in de Russische geschiedenis en cultuur en door mijn reizen in Rusland en mijn gesprekken met bekende en onbekende Russen.

Vrijdag 29 september
Soosochtend in Parkcafé Bredius, 10.30 uur