Februari 2023

Maandag 6
Uurtje/5km wandelen. Verzamelen 10.00 uur, Maasoord

Donderdag 9
Extra Digitalisering van de zorg door Gijs van Bussel
Maranathakerk, 14.00 uur

Hij is van de organisatie Remedica en gaat onder andere in op de zin en onzin van allerlei digitale hulpmiddelen. Hoe werkt het zorgportaal bijvoorbeeld. Daarnaast bespreekt hij digitalisering in de zorg bij diabetes.

Vrijdag 10
Let op datumwijziging
WereldVrouwen 12, door Rob van Eck,
Maranathakerk, 14.00 uur

Meer lezen

Op 10 februari 2023 komt de heer Rob van Eck een thema-middag verzorgen.

Het wordt een schitterende digitale presentatie met de titel:

       “WereldVrouwen 12”

Vrouwen die de wereldgeschiedenis hebben beïnvloed. De tijd waarin zij leefden, hun privéleven en hun prestaties.

Veel komt voorbij: historie, cultuur, medische ontwikkelingen, apartheid, kunst, vrouwenkiesrecht, onbaatzuchtige dienstbaarheid.

Voor de pauze: 6 Vrouwen die de geschiedenis hebben beïnvloed.

De tijd waarin zij leefden, hun leven en vooral hun werk. De mooiste, ontroerende en vrolijke verhalen. Alles komt tot leven door de mooie afbeeldingen, animaties en films.

We kijken o.a. naar het bijzondere leven en werk van Jeanne d’Arc en Marie Curie.

Na de pauze: Wederom 6 Vrouwen die de geschiedenis hebben beïnvloed.

Ook van deze vrouwen zijn er animaties, prachtige afbeeldingen en films die hun werk en leven verbeelden.

We kijken naar het bijzondere leven en werk van o.a. Florence Nightingale en moeder Theresa.

De presentatie is professioneel gemaakt met prachtige afbeeldingen en video’s, ondersteund door gesproken tekst en bijbehorende muziek.

Zondag 12
Koffiedrinken bij de Pompier, 11.30 uur

Dinsdag 21
Samen wandelen Groene Wissel Leiden. Afstand 10 km. Verzamelen: 09.15 uur. We nemen de trein van 09.22 uur

Donderdag 23
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, door Bernard de Jong, oud wethouder van Woerden en oud hoogheemraad.
Maranathakerk, 14.00 uur

Informatie over het waterschap: bezoek de website van De Stichtse Rijnlanden

Meer lezen

Op 15 maart aanstaande worden er weer verkiezingen gehouden in ons land. Dat gaat over het bestuur van de Provincie, Provinciale Staten, en over de besturen van de Waterschappen; in onze provincie het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR). Provinciale Staten zijn ook van belang voor de landelijke politiek, omdat de leden van provinciale staten in alle provincies de leden van de Eerste Kamer kiezen.

Ik ben gevraagd om u op de 23e iets te vertellen over de waterschappen. Hoewel de waterschappen de oudste democratie van ons land zijn worden ze ook wel eens de onbekendste democratie genoemd. Ik hoop dat ik iets kan wegnemen van die onbekendheid en dat u goed gemotiveerd 15 maart uw stem kunt uitbrengen tegelijk met de stem op provinciale staten. Want de waterschappen worden steeds belangrijker. Tot voor kort zorgden ze voor veilige dijken, schoon water en droge voeten, maar in toenemende mate is water een bepalende factor in de veiligheid van het gebied waarin wij wonen. Door de klimaatontwikkeling zien we steeds vaker lange perioden van droogte en extreem weer met hoosbuien waardoor overstromingen steeds vaker voorkomen.

Ik zal mij ook kort voorstellen. Ik ben Bernard de Jong, al ruim 36 jaar woonachtig in Woerden. Getrouwd met Suzan, vader van vier kinderen en inmiddels ook opa. Dit jaar heb ik de 66-jarige leeftijd bereikt.                          Waarom ben ik gevraagd om iets over waterschappen te vertellen? Ik heb
25 jaar bijgedragen aan veilige dijken, droge voeten en schoon water in Utrecht en omgeving waaronder Woerden en het mooie buitengebied. Ik deed dat als lid van het Algemeen Bestuur van HDSR en de laatste 7 jaar als hoogheemraad, een soort wethouder van het waterschap.

De wat ouderen onder u kennen mij wellicht ook nog als wethouder van Woerden in de vorige eeuw en raadslid.

Ik hoop met u de 23e februari een interessante gedachtewisseling te hebben over alles wat met “Water” en Woerden te maken heeft. Mocht u zich willen voorbereiden bevat de website van HDSR (www.hdsr.nl) interessante informatie en filmpjes. Ook is er in het stadsmuseum Woerden een mooie tentoonstelling over Water.

Vrijdag 24
Soosochtend in Parkcafé Bredius, 10.30 uur