April 2023

Maandag 3 april
Uurtje/5km wandelen.
Verzamelen 10.00 uur, Parkeerplaats Laatste Eer, Oudelandseweg

Woensdag 5 april
Lunchen bij Brownies&downieS, 12.00 uur
aanmelden noodzakelijk zie Maandbericht april

Donderdag 6 april
Ad Versluijs van Natuurmonumenten over ‘Groeien en bloeien langs de Grecht’
Maranathakerk, 14.00 uur

Meer over deze lezing

Beste mensen, op 6 april mag ik een lezing bij jullie geven over het riviertje “de Grecht” .
Ik zal me eerst even voorstellen:Mijn naam is Ad Versluis, geboren en getogen in Woerden. Natuurgids bij Natuurmonumenten op de Nieuwkoopseplassen en ook gids bij Staatsbosbeheer in een eendenkooi in Montfoort.Ik heb een grote passie voor de natuur en fotograferen.
De lezing gaat over het veenriviertje “de Grecht”. Dat loopt van de Blokhuisbrug in Woerden naar de sluis bij Woerdensche Verlaat.Het riviertje heeft vele bochten, dijkjes en achter elke bocht/dijk ligt een stuk geschiedenis, wat ik u graag wil laten zien en horen.Met een rijke flora en fauna en een geschiedenis die teruggaat naar het jaar 1000.Ik neem u mee terug in de tijd en uiteindelijk komen we in het jaar 2023 terug.
Neem een pen mee, we gaan ook een quiz doen.
Ad Versluis.

Zondag 9 april
Koffiedrinken bij De Pompier, 11.30 uur

Dinsdag 18 april
Enna van Velsen over ‘Parfum’
Dit is een avondlezing, Maranathakerk 19.30

meer over deze lezing

Deze lezing gaat over parfum en hoe men tegenwoordig in de parfum-industrie te werk gaat.

Na een stukje historie zal zij vertellen hoe diverse parfumgrondstoffen worden gewonnen of hoe ze worden gemaakt. U krijgt bijvoorbeeld een idee wat het verschil is tussen natuurlijke en natuur-identieke grondstoffen. Hierna wordt de opbouw van een parfum bekeken en uitgelegd waarom dat zo gedaan wordt. Parfums kunnen onderverdeeld worden in geur-groepen, we gaan deze nader bekijken. Daarnaast zal verteld worden hoe parfums worden geselecteerd en uitgetest voor bijvoorbeeld huishoudelijke producten. Een aantal basisgeuren zult u zelf ook ruiken.

Woensdag 19 april
Excursie ABN Collectie en Kees van Dongen in Singer Laren
Opgeven noodzakelijk zie de Maandberichten van Maart en April

Vrijdag 21 april
Samen wandelen: Groene Wissel Hilversums Wasmeer 12 km.
(inkorten mogelijk)
Verzamelen: 09.20 uur. We nemen de trein van 09.25 uur

Vrijdag 28 april
Soosochtend in Parkcafé Bredius, 10.30 uur